אירועים בישראל
שומרים על האוכל 🥗🫙
יום שני, 29 בדצמבר 2025
בית טייבר, ח.נ. ביאליק 6
תל אביב
סדנההרצאה

שמירה על אוכל וחוסן מערכת המזון 🌍בזבוז מזון הוא אחד האתגרים המרכזיים בעידן הנוכחי – אתגר המשפיע על כל רבדי החיים שלנו: 🌱 סביבתיות – מזון שנזרק מייצר פליטות גזי חממה לכל אורך שרשרת הייצור: חקלאות, הובלה, אחסון ואריזה. המשמעות: החמרה במשבר האקלים, פגיעה בקרקע, מקורות מים ומגוון ביולוגי. 💰 כלכליות – מדי שנה נזרקים מיליוני טונות של מזון תקין, ששוויים נאמד במיליארדים. המשאבים שהושקעו – מים, חשמל, עבודה וקרקע – יורדים לטמיון. 🤝 חברתיות – בעוד עודפי מזון עצומים מושמדים, משפחות רבות מתקשות להשיג מזון בסיסי. ⚖️ אתיות – האחריות הציבורית והאישית לשימוש מושכל במשאבים מוגבלים היא חלק בלתי נפרד ממערכת ערכים מקיימת.אתגר הקיימות ומשבר האקלים בהקשרי חוסן מערכת המזוןבהרצאה נעמיק בהבנה רחבה של מערכת המזון והקשר הישיר שלה למשבר האקלים: 🔥 פליטות גזי חממה ושרשרת הייצור 🌳 כריתת יערות לטובת חקלאות תעשייתית 💨 זיהום אוויר ומים מפעילות חקלאית ומפעלים 🌡️ שינויי מזג אוויר קיצוניים המשבשים את יכולת הגידול והאספקה 🧩 תלות בינלאומית במקורות מזון ושיבושי שרשרת אספקהנציג יוזמות פורצות דרך: 🧪 טכנולוגיות המזון החדש (FoodTech) 🌾 שיטות גידול משמרות קרקע ומים 📦 מודלים לצמצום בזבוז מזון בקהילות וברשויות 🏭 התאמות לתעשייה, קמעונאות וצרכנות חכמהסדנת כבישת לימונים 🍋🫙 חלק זה יעניק כלים יישומיים לשמירה על מזון בדרכים פשוטות, זמינות וטעימות: • הכרת עקרונות הכבישה הלקטית • צמצום משמעותי של בזבוז בביתחברת About The Natural Step ישראלThe Natural Step ישראל פועל משנת 2012 לקידום קיימות וחוסן מערכת המזון בישראל.אנו פועלים בשלושה ערוצים מרכזיים:📚 מחקר, איגום ידע ופתרון כשלי שוק🥗 פתרונות קצה – מהשדה לצלחת🌿 פיתוח מנהיגות בתכנית שקמהבין יוזמותינו: השבוע הלאומי לצמצום בזבוז מזון, הטמעת המונח צמבוז ופיתוח מודלים לחוסן מערכות מזון קהילתיות.📅 תאריך: 29/12🕒 שעה: 19:00 📍 מקום: ח.נ ביאליק 6, גבעתיים (בית טייבר) 👥 גילאים: 18-40 בלבד 🏷️ מחיר מיוחד לתושבי גבעתייםנתראה בקרוב,תחום צעירים גבעתיים 💖

אירועים מומלצים