
מחול התבלינים והקינוחים: מסע אל לב המטבח התימני מרצה: משה דוד המטבח התימני מהעתיקים שבאזורנו הוא מארג של טעמים, תבלינים ומסורת שעוברת מדור לדור. בכל גרגר אורז, בכל ניחוח של חִלְבָּה קלויה, מסתתר זיכרון של בית. בהרצאה נצא למסע בעקבות סודותיהם של התבלינים והקינוחים התימניים מצפונה של המדינה, דרך סמטאות צנעא ועד לחַדְרַמוֹת שעל חוף האוקיינוס ההודי. ניחשף לטכניקות בישול עתיקות כמו גם למנות ייחודיות כמו “הניוקי התימני”, מאכל מסורתי עתיק המזכיר במפתיע את בן-דודו האיטלקי ונעמיק בסודו של “הקפה הלבן”, הנושא עמו את ניחוחותיו ומורשתו של הקפה התימני האותנטי. משה דוד, יליד ירושלים (1951), הוא דור שמיני לצורפים מביחאן, תימן. דוד בעל שם בינלאומי בתחום התכשיטנות והצורפות, עוסק מזה עשרות שנים בחקר המטבח התימני ושימורו. ספרו הראשון "הטעמים הנעלמים של הדרום" (2015) זכה להצלחה רבה, ספרו השני שעתיד לצאת בקרוב יתמקד בקינוחים תימניים מסורתיים ובמתכונים נדירים שנשכחו עם הזמן.
אירועים מומלצים

בין סתיו לחורף לקטנטנים בגני יהושע
יום שבת, 6 בדצמבר 2025 בשעה 09:30
גני יהושע, תל אביב

קסם של דינוזאורים - הפקת הדגל המרכזית של חנוכה 2025
יום שבת, 6 בדצמבר 2025 בשעה 10:00
כפר סבא

"דוקטור דוליטל" מבית תיאטרון אורנה פורת
יום שבת, 6 בדצמבר 2025 בשעה 10:30
מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית